Het beste van Oost en WestThe art of Blending Cultures
The Art of Blending Cultures is het vermogen om authentieke Japanse tradities te complementeren met moderne Westerse luxe. En andersom. Door met respect en eerbied gebruik te maken van het beste van twee werelden, kunnen de mooiste resultaten behaald worden. Zoals in restaurant Yamazato, waar sommelier Menno Tol onverwachte pairings maakt met wijn uit oost en west.
Het verschil met zijn Japanse collega’s is evident. Waar de Japanners op bescheiden en ingetogen wijze rust en afstand bewaren, hanteert Menno Tol een meer directe en uitbundige manier van communiceren. De innemende sommelier lacht, maakt grapjes en gebruikt veel hand- en armbewegingen. En waar Westerse gasten vaak gefascineerd zijn door de vrijwel onzichtbare service van gastvrouwen in traditionele kimono’s, kunnen Japanse gasten juist de openheid van de sommelier waarderen. Vooral wanneer ze horen dat hij een beetje Japans spreekt en een enorme kennis heeft over saké, de rijstwijn uit hun moederland.