Het beste van twee wereldenThe art of Craftsmanship
Bij Okura’s Art of Craftmanship gaat het zowel over traditionele, culinaire harmonie als over het zoeken naar nieuwe combinaties. Een treffend voorbeeld daarvan is restaurant Sazanka, het tweede restaurant van Hotel Okura Amsterdam. Hier komen gasten al bijna een halve eeuw terug voor de allerbeste ingrediënten en hun spectaculaire bereidingswijzen.
Tijdens de Olympische Spelen van 1964 werd een van de eerste luxe Teppanyaki restaurants geopend in Hotel Okura in Tokyo. Een goed moment en een mooie manier om veel gasten van buiten Japan kennis te laten maken met exotische Japanse ingrediënten en traditionele bereidingswijzen. Teppan betekent ijzeren plaat en yaki grillen. In een Teppanyaki restaurant zitten gasten rondom de Teppan waar bedreven chefs hun skills tonen en gerechten grillen, bakken, stomen of roken. Toen in 1971 de Amsterdamse vestiging van Hotel Okura opende, kreeg ook restaurant Yamazato enkele speciale Teppanyaki tafels. De tafels waren zo populair dat in 1978 het gespecialiseerde Teppanyaki restaurant Sazanka geopend werd.